Stikk av med Frifot - eventyrlige opplevelser siden 2002

Frifot Forlag
del av Explore Interactive AS

Oppdateringer til informasjonen i bøkene

 • Nyttig å vite

  Vår erfaring er at turrutene beskrevet i bøkene endrer seg svært lite selv over lang tid. Mange ruter som ble fulgt på f.eks. Tenerife ved vårt første besøk på øya i 1991 er fortsatt de samme. Endringer dreier seg oftere om merking av ruter, nye og endrede bussruter, nye veier og andre forhold.

   

  Endringer som vi får kjennskap til ved nye besøk på destinasjonene, eller gjennom tilbakemeldinger fra våre kunder publiseres på vårt nettsted under Nyheter, og vises samlet for hver destinasjon nedenfor.

   

  Det planlagt å utgi komplette oppdateringer i form av PDF-dokument for alle destinasjoner. Det er til nå gjort for Tenerife og Madeira.

   

  Se avsnitt for den enkelte destinasjon nedenfor for linker for nedlasting. Høyreklikk på link og velg "lagre som" for å hente dette ned til din egen PC. Dokumentene er i A4-format for enkel utskrift, ikke i bokformatet på ca. 10x20cm.

   

 • Côte d'Azur Fotturguide - utgitt 2011 (siste oppdatering 18/10-15)

  Reise med buss (side 22 i boken): ruter som før ble kjørt av selskapet CARF kjøres nå av Zestbus (www.zestbus.fr).

   

  Tur 23: buss rute 10 fra Menton til Ste Agnès kjøres nå av Zestbus (www.zestbus.fr).

  Tur 25: buss rute 15 fra Menton til Col de Castillon kjøres nå av Zestbus (www.zestbus.fr).

   

 • Gran Canaria Fotturguide (3.utg) - utgitt 2015 (siste oppdatering 16/1-18)

  Skogbrann i de sentrale fjellområdene  (sist oppdatert 18/11-17): 20. september var det en stor skogbrann på Gran Canaria. Denne rammet fjellryggen fra Cruz de Tejeda til Pico de las Nieves, og videre spesielt mot nord mot Cueva Grande og østover ned mot Caldera de los Marteles og Santa Lucia. Turer i boken som er spesielt berørt er tur 3. 6, 7, 10 og 14. Ingen turer er sperret så vidt kjent, men framkommeligheten kan være vanskelig en del plasser. Området rundt Roque Nublo ble ikke berørt.

   

  Tur 3 (sist oppdatert 21/5-16): mesteparten av turen opp til Caldera de los Marteles følger turrute S-29, returen går delvis langs S-30.

   

  Tur 6 (sist oppdatert 21/5-16): første del av turen opp til Pico de las Nieves er merket S-51. NB! Merk at som for S-70 rundt Roque Nublo er det mange varianter som er merket S-51. To varianter fører til La Goleta, den tredje er en snarvei opp til Pico de las Nieves.

   

  Tur 11 (sist oppdatert 21/5-16): fra 9,4km punktet og tilbake til San Mateo følges turrute S-22.

   

  Tur 13 (sist oppdatert 21/5-16): fra start mulig å følge turrute S-19 fra kirken i Las Lagunetas opp til El Portillo. Ruten videre er merket som en lokal, grønnmerket rute (SL - Sendero Local). På returen kan denne følges ned på nordsiden av åsryggen før rute S-16 følges tilbake til El Portillo.

   

  Tur 14 (sist oppdatert 21/5-16): fra veien forlates etter 2,2km følges grønnmerket lokal rute til rute S-16 påtreffes høyere opp.

   

  Tur 18 (sist oppdatert 21/5-16): på returen følges turrute S-01 fra Cruz de Moriscos. Fra krysset etter 4,7km og ned til GC-150 og tilbake til samme kryss følges S-09.

   

  Tur 19 (sist oppdatert 21/5-16): fra start til stikryss etter 1,1km følges turrute S-01. Videre til Fontanales langs rute S-05.

   

  Tur 20 (sist oppdatert 21/5-16): fra start til veikrysset på Lomo del Palo følges turrute S-01. Ned Barranco del Sao til El Sao følges en lokal, grønnmerket rute (SL - Sendero Local).

   

  Tur 21 (sist oppdatert 26/12-16): fra start til kjerreveikrysset etter 2,2km følges turrute S-01. Deler av ruten videre til Artenara og hele returruten tilbake til Cruz de Moriscos følger den skiltede turruten S-90. Fra Montaña Artenara og ned til Artenara kan lokal turrute nummer 1 følges. Fra Cruz del Toril kan denne følges via hulekapellet Ermita de la Virgen de la Cuevita i stedet for ruten som beskrevet i boken. Dette anbefales da ruten ikke er lenger, og fra hulekapellet går ferden langs åssiden med flott utsikt inn til Artenara. Returen fra Artenara går langs turrute S-90.

   

  Tur 23 (sist oppdatert 21/5-16): fra start til stikryss etter 3,8km følges nå turrute S-95.

   

  Tur 29 (sist oppdatert 21/5-16): fra start til stikryss etter 4,2km følges turrute S-81.

   

  Tur 31 (sist oppdatert 5/2-17): første del av ruten opp til 2,9km punktet er nå merket som rute SL-01. Denne fortsetter ut forbi VIso (alternativ rute nevnt i boken), og videre ned til La Aldea. Et godt turalternativ er å få turen en vei, og ta buss opp til startpunktet fra La Aldea.

  Tur 36 (sist oppdatert 21/5-16): fra stikrysset etter 13,9km og tilbake til Cruz Grande følges en lokal, grønnmerket rute (SL - Sendero Local).

   

  Tur 38 (sist oppdatert 21/5-16): fra Degollada del Dinero til Degollada de la Manzanilla følges en lokal, grønnmerket rute (SL - Sendero Local).

   

 • Gran Canaria Sør Fotturguide - utgitt 2014 (siste oppdatering 16/1-18)

  Stengt veistrekning i sør (sist oppdatert 2/12-17): GC-500 er stengt mellom Puerto de Mogán og Taurito på grunn av steinras. Det er sannsynlig at veien ikke vil bli gjenåpnet. Fra Playa del Cura returnerer bussene opp til motorveien GC-1 som følges til og fra Puerto de Mogán. Det er satt opp shuttlebuss (rute 033) mellom Playa del Cura og Taurito. Reisende mellom Taurito og Puerto de Mogán må først ta rute 033 til Playa del Cura, og bytte buss der. Enkelte avganger på andre ruter betjener Taurito tidlig morgen og kveld. Årsaken til at bussene til og fra Puerto de Mogán ikke kjører direkte fra Playa del Cura til Taurito og så opp på motorveien er at det ved Taurito bare er mulig å kjøre av og på motorveien i østlig retning, mot Puerto Rico og Las Palmas. Se denne link for detaljert ruteinformasjon (på spansk): http://www.globalsu.es/es/noticias_int.php?n=1135

   

  Buss rute 91 (sist oppdatert 2/12-17): fra 27. november er alle avganger forlenget fra San Telmo busstasjonen til Santa Catalina busstasjonen nord i Las Palmas. Merk også at fra 1. juni 2015 ble ruten forlenget til Puerto de Mogán fra Playa del Cura.

  Tur 1 (sist oppdatert 5/2-17): ruten er nå merket S-73 på første del opp til Degollada de Veneguera (angitt som Degollada de Tasarte i boken), og følger en litt annen rute enn beskrevet i boken fra Tasarte. I venstresvingen etter helsesenteret i Tasarte fortsett rett fram på en sti (skilt for rute S-73 viser vei). Denne møter ruten som beskrevet i boken etter noen hundre meter. Der ruten som beskrevet i boken svinger ned mot høyre noen hundre meter senere fortsett rett opp langs stien. Denne svinger mot høyre nedenfor hovedveien og fører opp til veiskjæringen i skaret 400m senere. Følg her rute videre som beskrevet i boken. Det er forøvrig mulig å starte turen i skaret der veien til Tasártico tar av fra veien til La Aldea (bussholdeplass - rute 38), og følge rute S-73 herfra ned til Tasarte. Regn med ca. 45min ekstra for dette. Nær endepunktet for turen viser et skilt for lokal rute 1 vei tilbake ned i Barranco de Mogán. I følge Canariajournalen.no er hele ruten nå merket S-73, samt at turruten starter i La Aldea.

   

  Tur 2 (sist oppdatert 5/2-17): SISTE HALVDEL AV TUR IKKE GANGBAR veien over platået mellom Playa de Veneguera og Puerto de Mogán er stengt for all ferdsel. Det er satt opp en ny sperring i form av en låst port nær slutten på turen ved Lomo Quiebre. Denne turen kan derfor bare tas tur/retur Veneguera - Playa de Veneguera. Dette melder både en av våre lesere samt Canariajournalen.no. Se denne link for mer informasjon:
  www.canariajournalen.no/Nyheter/Turomraade-i-Mogan-Gran-Canaria-stengt-paa-grunn-av-nyplanting-av-skog

   

  Tur 6 (sist oppdatert 5/2-17): TUR IKKE GANGBAR veien over platået mellom Playa de Veneguera og Puerto de Mogán er stengt for all ferdsel. Det er satt opp en ny sperring i form av en låst port nær starten på turen ved Lomo Quiebre. Dette melder både en av våre lesere samt Canariajournalen.no. Se denne link for mer informasjon:
  www.canariajournalen.no/Nyheter/Turomraade-i-Mogan-Gran-Canaria-stengt-paa-grunn-av-nyplanting-av-skog

   

  Tur 7 (sist oppdatert 5/2-17): TUR IKKE GANGBAR veien over platået mellom Playa de Veneguera og Puerto de Mogán er stengt for all ferdsel. Det er satt opp en ny sperring i form av en låst port nær starten på turen ved Lomo Quiebre. Dette melder både en av våre lesere samt Canariajournalen.no. Se denne link for mer informasjon:
  www.canariajournalen.no/Nyheter/Turomraade-i-Mogan-Gran-Canaria-stengt-paa-grunn-av-nyplanting-av-skog

   

  Tur 8 (sist oppdatert 2/12-17): se informasjon øverst angående stengt vei som berører adkomst med buss til Taurito.

   

  Tur 9 (sist oppdatert 30/7-16): ved Playa de Tauro er det anlagt en ny kunstig sandstrand. De tradisjonelle restaurantene eksisterer fortsatt. Det må påregnes byggaktivitet i lang tid både med tanke på anlegg knyttet til stranden samt hotellanlegg. Dette er ikke til hinder for å gjennomføre turen og berører uansett bare en strekning på noen hundre meter.

   

  Tur 11 (sist oppdatert 30/7-16): ved Playa de Tauro er det anlagt en ny kunstig sandstrand. De tradisjonelle restaurantene eksisterer fortsatt. Det må påregnes byggaktivitet i lang tid både med tanke på anlegg knyttet til stranden samt hotellanlegg. Dette er ikke til hinder for å gjennomføre turen og berører uansett bare en strekning på noen hundre meter.

   

  Tur 20 (sist oppdatert 12/1-16): vi har fått melding fra en venn som gikk turen i november 2014 om at det var gått et stort steinras i gjelet øst for Las Tederas, ca. 10min etter Cruz de la Umbria. Det er vardet en rute gjennom raset, men denne er bratt og kronglete. Skilt som viste vei i stikrysset etter 7,5km er tatt ned. Andre vandrere har også gitt tilbakemelding om at ruten er gangbar, men best å gå i motsatt retning av det som er beskrevet i boken.

   

 • Gran Canaria Sør Bussrutekart - utgitt 2015 (siste oppdatering 16/1-18)

  Stengt veistrekning i sør (sist oppdatert 2/12-17): GC-500 er stengt mellom Puerto de Mogán og Taurito på grunn av steinras. Det er sannsynlig at veien ikke vil bli gjenåpnet. Fra Playa del Cura returnerer bussene opp til motorveien GC-1 som følges til og fra Puerto de Mogán. Det er satt opp shuttlebuss (rute 033) mellom Playa del Cura og Taurito. Reisende mellom Taurito og Puerto de Mogán må først ta rute 033 til Playa del Cura, og bytte buss der. Enkelte avganger på andre ruter betjener Taurito tidlig morgen og kveld. Årsaken til at bussene til og fra Puerto de Mogán ikke kjører direkte fra Playa del Cura til Taurito og så opp på motorveien er at det ved Taurito bare er mulig å kjøre av og på motorveien i østlig retning, mot Puerto Rico og Las Palmas. Se denne link for detaljert ruteinformasjon (på spansk): http://www.globalsu.es/es/noticias_int.php?n=1135

   

  Buss rute 91 (sist oppdatert 2/12-17): fra 27. november er alle avganger forlenget fra San Telmo busstasjonen til Santa Catalina busstasjonen nord i Las Palmas. Merk også at fra 1. juni 2015 ble ruten forlenget til Puerto de Mogán fra Playa del Cura.

 • La Palma Fotturguide - utgitt 2009 (siste oppdatering 9/8-16)

  • Buss: det har vært vesentlige endringer, også angående rutenummer, i forhold til det som er beskrevet i boken. Se busselskapets nettsted som oppgitt i boken for mer informasjon.

  • Overnattingssteder (sist oppdatert 26/9-15): tre herberger med overnattingsmuligheter i flersengsrom er tilgjengelige for vandrere. Se www.alberguesdelapalma.es for informasjon og plassreservasjon. Det er også mulig å få servert frokost, lunsj og middag.

  • Tur 3 (sist oppdatert 9/8-16): det var en stor skogbrann sør på øya i begynnelsen av august. Tur 3 er berørt, omfang er ennå ukjent.

  • Tur 8: det er parkeringsbegrensninger ved startpunktet for turen. Plass må reserveres. Se denne side på nasjonalparkens nettsted for nærmere informasjon.

  • Tur 13 (sist oppdatert 21/5-16): veien ned til parkeringsplassen for tur 13 i Barranco de las Angustias er nå asfaltert. Det samme gjelder veien videre opp til Los Brecitos der fotturen starter. Det er derfor nå mulig å ta vanlig taxi, f.eks. fra busstasjonen i Los Llanos for de som ankommer med buss. Pris 40 til 50 Euro.
 • Madeira Fotturguide - utgitt 2009  (siste oppdatering 18/11-17)

   

  • Generell informasjon (sist oppdatert 15/10-16): det var i august store skogbranner rundt Funchal, samt vest på Madeira. Flere turer er antageligvis berørt, uten at vi har fått dette bekreftet. Informasjon om turer som antas  berørt er tatt med for hver enkelt tur nedenfor.

  • Bussruter generelt (sist oppdatert 15/10-16): Alle busselskap har nå gode nettsteder, og rutetabeller med mellomtider.
   Horarios do Funchal har et meget godt rutekart for alle ruter utenfor Funchal - se denne link.

  • Tur 1 (sist oppdatert 9/8-15): det er nå flere bussavganger til Baia d’Abra, og rutetider vises i rutetabell.
  • Tur 3 (sist oppdatert 15/10-16): det er nå satt opp rekkverk langs deler av den meste eksponerte strekningen i følge rapporter vi har mottatt. Retur fra Porto Cruz nå kun med buss rute 53 eller 208. Rute 156 går nå bare til/fra Maroços. For komme til starten for den alternative turen er det mulig å benytte buss rute 206 eller 207 fra Porto da Cruz.
  • Tur 4 (sist oppdatert 15/10-16): retur fra Maroços også mulig med buss rute 202 og 208.
  • Tur 5 (sist oppdatert 15/10-16): det er også mulig å benytte rute 78 til startpunkt for turen, men det er svært få avganger med denne rute.
  • Tur 7 (sist oppdatert 15/10-16): det er også mulig å benytte rute 78 til startpunkt for turen, men det er svært få avganger med denne rute. Retur fra Camacha også mulig med buss rute 110. Retur fra Boqueirão (kort turvariant) også mulig med rute 113.
  • Tur 8 (sist oppdatert 18/11-17): vestre del ble berørt av skogbrannen i august 2016, men turen er gangbar.
  • Tur 9 (sist oppdatert 18/11-17): vestre del ble berørt av skogbrannen i august 2016, men turen er gangbar. Hotel Choupana Hills brant ned til grunnen, og eksisterer ikke lenger.
  • Tur 10 (sist oppdatert 18/10-15): kjerreveien som påtreffes noen minutter etter starten er nå en asfaltert bilvei (den nye veien til Eira do Serrado ovenfor Curral das Freiras). Veien forlates som beskrevet langs Levada Negra på toppen av åsryggen etter ca 22 minutter.
  • Tur 13 (sist oppdatert 15/10-16): etter den sjette tunnelen er ruten ødelagt av ras, nær der bildet på side 89 i boken er tatt. Det er laget en helt ny rute med stiger og trapper som tar av mot venstre (vest) før den siste tunnelen. Denne omgår det utraste partiet. Da ruten er lengre og med større høydeforskjell regn med minst 15 minutter lengre gangtid en vei for turen. Merk også at den alternative ruten over Torres ikke er åpen, og det er ukjent når denne eventuelt vil bli gjenåpnet.
  • Tur 16 (sist oppdatert 15/10-16): benytt buss rute 53 eller 208. Rute 156 går nå bare til/fra Maroços. Også mulig å benytte rute 78, men det er svært få avganger med denne rute.
  • Tur 19 (sist oppdatert 18/10-15): ruten er gjenåpnet til Caldeirão Verde, og er renovert  og sikret med rekkverk videre til Caldeirão Infierno.
  • Tur 23 (sist oppdatert 15/10-16): adkomst med bil: parker ved veikrysset på Cruz da Caldeira, eller langs veien i retning Cabo Girao.
   Adkomst med buss: buss rute 148 kl. 14.30 fra Boa Morte til Funchal går nå ikke søndag/helligdager. Andre ruteendringer ang. adkomst til turen: rute 8 fra Cruz da Caldeira nå ca. kl. 10.50 (mandag til lørdag) til Ribeira Brava, evt. rute 7 fra Cruz da Caldeira kl. 11.45 kun mandag til lørdag (kl. 10.50 søn/helligdager). Rute 148 direkte til Boa Morte fra Cruz da Caldeira kl 13.50 går nå kun mandag til lørdag. Rute 127 fra Ribeira Brava til Boa Morte kl. 13.10 går nå kl. 13.25 (kun mandag til fredag).
  • Tur 24 (sist oppdatert 15/10-16): også mulig å ta en av de mange rutene som går til Estreito Camara Lobos, og fortsette med rute 162 til Corrida.
  • Tur 25 (sist oppdatert 26/9-15): buss rute 139 kl. 10.00 fra Funchal er innstilt. Mulig også å ta rute 6 daglig kl. 07.35. Retur med buss rute 6 daglig kl. 15.55.
  • Tur 26 (sist oppdatert 26/9-15): buss rute 139 kl. 10.00 fra Funchal er innstilt. Mulig også å ta rute 6 daglig kl. 07.35. Retur med buss rute 6 daglig kl.15.55.
  • Tur 27 (sist oppdatert 26/9-15): buss rute 139 kl. 10.00 fra Funchal er innstilt. Mulig også å ta rute 6 daglig kl. 07.35. Retur med buss rute 6 daglig kl. 15.55.
  • Tur 30 (sist oppdatert 15/10-16): antas å være berørt av skogbrannen i august, men det er ikke kjent om turen fortsatt er gangbar.
  • Tur 31 (sist oppdatert 15/10-16): antas å være berørt av skogbrannen i august, men det er ikke kjent om turen fortsatt er gangbar.
  • Tur 33 (sist oppdatert 15/10-16): ved adkomst med bil nå retur fra Lombo das Faias med følgende bussavganger: mandag til fredag kl. 13.20 (rute 142), 17.25 (rute 142), 18.20 (rute 115), 19.50 (rute 107) og 21.05  (rute 115), lørdag 18.20 (rute 115). Ingen returmulighet søndag. Adkomst med buss: retur fra Lombo dos Faias til Funchal rute 80 daglig kl. 17.40.
  • Tur 34 (sist oppdatert 26/9-15): med buss retur daglig 15.05 (rute 142) eller 17.10 (rute 80), samme tidspunkt som oppgitt i boken.
  • Tur 35 (sist oppdatert 26/9-15): retur med buss fra Ponta do Pargo kl. 16.45 (rute 80).
  • Tur 36 (sist oppdatert 26/9-15): retur med buss fra Ponta do Pargo kl. 16.45 (rute 80).
  • Tur 37 (sist oppdatert 26/9-15): rute 150 går nå kl. 10.30 og ikke på søndag videre fra São Vicente. Men nå også mulig å ta buss rute 80 fra Funchal mandag til fredag kl. 10.00 til Lamaceiros, eller rute 139 daglig kl 09.00 til Porto Moniz og så taxi videre.

   

 • Mallorca Fotturguide (2.utg) - utgitt 2013  (siste oppdatering 18/11-17)

   

  • Flybusser (sist oppdatert 16/6-17): det går nå flybusser til de fire største turistområdene. Dette er vanlige rutebusser som bare frakter reisende til og fra flyplassen. Se www.tib.org/web/ctm/autobus/aerotib for ruteoversikt og kart.

  • Bussholdeplasser i Port de Pollenca (sist oppdatert 9/8-16): på grunn av veiarbeid er det endringer inntil videre angående holdeplasser i Port de Pollença. Se kart med holdeplasslokasjoner her.

  • Buss rute 210, 211 og 212: endeholdeplass i Port de Sóller er flyttet til første rundkjøring etter tunnelen, gjelder alle ruter til Port de Sóller.

  • Buss rute 210 og 211: merk at bare 3 avganger i hver retning på rute 211 kjører innom holdeplassen Pàrquing Can Miró i sørenden av Sóller-bukten (lørdag og søndag kun en avgang). Rute 210 via Valdemossa og Deià kjører ikke innom Pàrquing Can Miró på noen avganger.

  • Buss rute 354 (sist oppdatert 1/11-17): ruten kjøres som vanlig ikke i vintersesongen, fra 1. november til 31. mars.

  • Buss rute 355 (sist oppdatert 14/7-17): ruten kjøres som vanlig ikke i vintersesongen, fra 1. november til 31. mars.

  • Langdistanseruten GR221 (sist oppdatert 30/7-16): strekningen over Es Rafal eiendommen mellom Estellencs og Banyalbufar er nå gjenåpnet som følge av en rettskraftig dom.

  • Tur 7: fotstøtter og stålwirer på de bratte partiene er nå renovert.

  • Tur 15: den alternative turruten fra Tossals Verds til Cúber-reservoaret er nå skiltet som en alternativ rute for GR-221. Denne er vist på kartet på side 95 i boken. Gangtid 1t 50min.  Hvis denne rute følges er total gangtid for turen en halv time lenger. Vi har forøvrig fått en ubekreftet rapport om at grinden som passeres etter 30min for å følge tunnelruten har fått et oppslag om adgang forbudt (men grinden skal være åpen). Dette er ikke verifisert av oss.


  • Tur 18 (sist oppdatert 16/6-17): det går nå buss (rute 321) fra jernbanestasjonen Alaró/Consell til Orient på lørdag og søndag/helligdager. Denne kan brukes for å komme til starten for turen med buss. Fra holdeplassen i Orient gå tilbake østover langs Ma-2100 1,5km.
  • Tur 22 (sist oppdatert 30/7-16): kapellet ved Son Mico er nå fint restaurert (1t 10min punkt i turbeskrivelsen).

  • Tur 25 (sist oppdatert 9/8-16): på grunn av bølgeerosjon fra sterke havstrømmer er stranden ved Cala Deia i praksis forsvunnet. Det er fortsatt mulig å bade.

  • Tur 28 (sist oppdatert 14/4-17): reduserte parkeringsmuligheter langs veien. Det må forventes at det er nødvendig å parkere i Port de Valldemossa som beskrevet som alternativ.

  • Tur 29 (sist oppdatert 18/11-17): strekningen fra Es Pouet via Mirador de ses Puntes til Coll de Son Gallard, samt direkte til Coll de Son Gallard fra Es Pouet, har fra oktober 2014 adgangsbegrensning. Maks. 50 vandrere pr. dag er tillatt. Kontakt valldemossa@procustodia.org eller info@muntanyadelvoltor.com for informasjon og tillatelse (gratis), evt. ring +34 619 591 985. Uten adgangstillatelse følges nymerket rute nordøstover fra Es Pouet direkte til erkehertugens ridesti, til stikrysset som passeres etter ca. 2t (denne stien er ikke vist på kartet på side 152). Dette forkorter turen med ca. en time og ti minutter. Hvis man er tidlig ute kan det være mulig å få adgangstillatelse uten å ha innhentet dette på forhånd.

  • Tur 38 (sist oppdatert 16/6-17): i sommersesongen kan det være vanskelig å finne parkeringsplass i Cala s'Almonia. Fra i år går det buss (rute 505) fra Santanyi hver time mellom kl. 10.00 og 19.00 alle dager i perioden 1. juni til 30. september. Se www.tib.org/documents/30683/145103/L505%2C%20des%20de%202017.06.01.pdf for ruteoversikt og kart.

 • Tenerife Fotturguide - utgitt 2008  (siste oppdatering 18/11-17)

   

  • Veier (oppdatert 18/11-17):
   • Motorveien er pr. 18/12-2015 åpnet fra Adeje til Santiago del Teide. Dette gir ca. 15min kortere reisetid på denne strekningen. Merk at dette er motorvei klasse A kun første 8km. Videre til Santiago er veien motorvei klasse B, med krabbefelt i nordgående retning. De siste 3km mot Santiago er det igjen 4-felts vei.
   • Veien til fyrtårnet på Punta de Teno er gjenåpnet. Lørdag og søndag, samt helligdager er veien ikke åpen for allmenn ferdsel mellom kl. 10.00 og kl. 17.00. Det går rutebuss hver time fra busstasjonen i Buenavista del Norte i denne perioden disse dager, samt også torsdag og fredag  (Titsa rute 369, se www.titsa.com). Pris en Euro hver vei.
   • Omkjøringsveien sør for Icod de los Vinos er åpnet. Dette gir ca. 15min kortere reisetid mellom Erjos og Puerto Cruz. Denne er motorvei klasse B, med krabbefelt i sørgående retning.    

  • Busskort: busskort med rabatt kan ikke lenger benyttes på bussrute 342 og 348. Kun kontant betaling er mulig.

  • Buss rute 342 og 248 (sist oppdatert 5/2-17): for rutene til Cañadas del Teide kan billett nå forhåndskjøpes. Se http://www.tomaticket.es/titsa for informasjon og bestilling.

  • Buss rute 369 (sist oppdatert 5/2-17): ny rute fra Buenavista del Norte til Punta de Teno. Kjøres hver time fra kl. 10.00 til kl. 17.00 på lørdag og søndag, samt helligdager (i tidsrommet veien er stengt for allmenn ferdsel.

  • Tur 9 (sist oppdatert 18/11-17): ruten er bekreftet gangbar igjen, med nye stålwirer og metallhåndtak på de meste utsatte stedene. Ruten er imidlertid fortsatt ikke tatt inn igjen i oversikten over offisielle turruter.

  • Tur 12 - korrigering: ved 1t 20min punktet gå litt til høyre og så opp til venstre på en kjerrevei.

  • Tur 14: fra våren 2015 er nedstigningen mot vest ikke tillatt. Fra La Fortaleza er det derfor nødvendig å returnere samme vei.

  • Tur 28 (sist oppdatert 9/8-15): avganger med rute 355 som kun går fra Buenavista til Masca har nå rutenummer 365.

  • Tur 29 (sist oppdatert 9/8-15): avganger med rute 355 som kun går fra Buenavista til Masca har nå rutenummer 365.

  • Tur 30 (sist oppdatert 9/8-15): avganger med rute 355 som kun går fra Buenavista til Masca har nå rutenummer 365.

  • Tur 31 (sist oppdatert 9/8-15): avganger med rute 355 som kun går fra Buenavista til Masca har nå rutenummer 365.

  • Tur 33 (sist oppdatert 9/8-15): avganger med rute 462 som kun går fra Los Gigantes til Arguayo har nå rutenummer 461.

  • Tur 34 (sist oppdatert 9/8-15):
   • Turen er nå offisielt gjenåpnet, men med adgangsrestriksjoner og avgift som før stengingen (avgift nå 8 Euro). Maks. 300 personer kan ta turen hver dag. Plass kan reserveres på www.barrancodelinfierno.es. Det er også mulig å ta turen uten å reservere hvis det er ledige plasser. Turen kan påbegynnes mellom kl. 08.00 og 14.30, må være avsluttet innen kl. 18.00.
   • Til Adeje benytt buss rute 417, 447 eller 473. Rute 416 går nå kun til Los Cristianos.

  • Tur 36 (sist oppdatert 9/8-15): retur fra Adeje med buss rute 447 eller 473. Rute 417 går nå fra Adeje kun til Playa de las Américas, og rute 416 starter ikke lenger i Adeje.

  • Tur 37(sist oppdatert 9/8-15): retur fra Playa Paraiso med rute 471. Rute 473 går ikke lenger innom Playa Paraiso, og rute 472 er nedlagt. Hvis retur fra La Caleta benytt rute 467. Rute 416 går ikke lenger til La Caleta.