Frifot er frihet - reis vekk fra det vanlige
På veien til Siena - en tur gjennom Chianti

Chianti og Toscana kan ikke sies å være ukjente som reisemål. Klassiske foto av cypresser langs svingete bygdeveier, gamle herregårder som troner majestetisk på toppen av en åsrygg omgitt av bølgende åkrer eller vidstrakte vinmarker er bilder som de fleste vil forbinde med en perfekt ferie i Italias hjerte. Og ingen behøver å reise skuffet hjem. For en oppdagelsesreise med bil, på sykkel eller til fots er Chianti et skattkammer, med en rik historie og kultur, god mat og vin.

 

Men Chianti har også en ukjent, vill og utemmet side. Folketomme, øde åser og dype skoger hvor villsvin og hjort råder grunnen. Dype daler der knapt en sjel er å se og bare vindens sus i trærne og bekkens sildring i dalbunnen er å høre. Jordsmonnet er karrig og egner seg knapt til å dyrke noe annet enn druer. Fra slutten av andre verdenskrig og fram til turismen virkelig tok av på 90-tallet var Chianti derfor et fraflyttingsområde. Redningen ble engelskmenn og tyskere som de siste par tiår i stort omfang har kjøpt opp fraflyttede eiendommer for bruk som feriehus.

 

Selv om byene geografisk ikke ligger i Chianti er et besøk i Firenze og Siena nesten obligatorisk.  Siena er den best bevarte middelalderbyen i Italia, og en vandring rundt i de smale smugene om våren eller høsten når byen ikke er overfylt av turister er en opplevelse selv for de som har sett det meste.

 

I tillegg til flotte vandringer vil det med vårt nye bokkonsept også være mer fokus på historie og kultur. Og det er ikke nødvendig å måtte gå hele tiden, boken forteller deg også hvordan komme rundt med bil eller sykkel til steder omtalt i boken.

Klikk på et av bildene for lysbildeframvisning