Stikk av med Frifot - eventyrlige opplevelser siden 2002

Frifot Forlag
del av Explore Interactive AS

Om forfatterne

Pål H. Gjerden

Min egen turkarriere fikk en noe tvilsom start. En heller motvillig 5-åring måtte med løfte om store belønninger i form av godteri overtales til å følge med ivrige foreldre på fottur i Bykleheiene. Først i slutten av tenårene ble det virkelig egeninteresse for å ta føttene fatt i fjellene. Og da var det gjort. Etter det har fotturene blitt mange og lange, og på mange kontinent. New Zealand, Australia, Nepal og USA har vært noen av de meste spennende reisemålene utenfor Europa. Kanariøyene og Tenerife ble oppdaget som en fantastisk destinasjon for fotturer i 1991, og turen gikk snart også til andre velkjente ferieøyer som tradisjonelt sett ikke har vært forbundet med friluftsliv i flott natur. Sykling har det spesielt det siste tiåret blitt god gang på. Interessen for friluftsaktiviteter har også gjort at orienteringsløp har vært en lidenskap i 25 år, og har gitt engasjement i den lokale turistforening.

Emma Arthur

Å være aktiv utendørs i naturen er min virkelige lidenskap. Naturen er full av eventyr og spektakulære hendelser. Mine eventyr startet i den unge alder av fire på min trehjulssykkel. Det er fortsatt friskt i minne hvor spennende det var å se hva som var rundt neste hjørne og så det neste.... Siden da har det blitt mange eventyr, og jeg ser alltid fram til det neste. Fra de kanadiske Rocky Mountains til Blue Mountains i Australia, nær eller fjernt, å utforske er meningen med livet. Når jeg ikke er på farten er jeg pedagog på UiS. Har nettopp fullført et kurs i å skrive reiselitteratur ved University of Cambridge. Kunst og design er også områder der jeg har kvalifikasjoner. Ellers er jeg turleder for Stavanger Turistforening og en kvalifisert Eco-turguide.

Hvordan det hele startet........

På ferie i 1997 i det skotske høylandet tok vi en dag en fottur på den naturskjønne eiendommen tilhørende Rothiemurchus-godset. Det var da tanken slo oss at det ville vært fint om andre kunne få oppleve alle de flotte plassene der vi hadde vandret. For en komplett opplevelse bestemte vi å produsere multimedia CD’er der man kunne utforske turene ved interaktive kart og se foto og videosnutter. Disse ble utgitt fra 2002, men vi var nok noe forut for vår tid. Det må innrømmes at bøkene vi har skrevet siden 2008 har vært en langt større salgssuksess. Målet er uansett å formidle et inntrykk av fantastiske turdestinasjoner til andre.